Skip to content
Bloggen voor ondernemers

Bloggen voor ondernemers, een krachtig marketingmiddel!

Wist je dat bloggen voor ondernemers een krachtig en kwalitatief marketingmiddel is? Er zijn helaas nog veel ondernemers die niet bloggen, vaak door het gebrek aan tijd, ervaring of inspiratie.  In deze blog leg ik de 3 belangrijkste redenen uit waarom je regelmatig bloggen zou kunnen overwegen.

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Wil je serieus aan de slag met bloggen zul je hier tijd en energie in moeten stoppen. Bloggen met als doel beter online zichtbaar te zijn is een serieuze online marketing activiteit, die vaak wordt onderschat. Dat neemt niet weg dat bloggen voor ondernemers een geweldige marketingstrategie die bijdraagt aan jouw (online) succes.

Voordeel 1: Een blog verhoogt het verkeer naar je website

Veel ondernemers hebben een statische website. Er wordt weinig verandert aan de inhoud van de website en heeft als doel om te informeren over bepaalde producten of diensten. Bezoekers zullen de website enkel bezoeken wanneer ze expliciet op zoek zijn naar informatie over de producten of diensten. En wanneer ze deze informatie hebben gelezen is er geen noodzaak om meer terug te keren naar jouw website en dat is natuurlijk zonde. Wanneer je regelmatig blogt en artikelen publiceert die daadwerkelijk waarde toevoegen voor jouw doelgroep, hebben mensen een reden om terug te keren naar jouw website.

Voordeel 2: Een blog verbetert je online vindbaarheid in zoekmachines

Hoe vaker een blog wordt gelezen, hoe beter het gevonden wordt op in zoekmachines. Google geeft voorkeur aan actieve websites. Post je regelmatig iets nieuws, dan kan dit goed uitpakken voor je vindbaarheid. Maar kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Hoe beter jij weet aan te sluiten bij jouw doelgroep hoe groter de kans is dat jouw doelgroep je gaat tegenkomen bij een zoekopdracht op Google.

Voordeel 3: Profileer jezelf als expert in jouw vakgebied

Veel ondernemers missen de inspiratie om te bloggen. De meest gestelde vraag is waarschijnlijk ook “Waar schrijf ik dan over? Het antwoord op deze vraag is eenvoudiger dan je denkt. Schrijf over jouw expertise. Je bent niet voor niets ondernemer geworden. Jij hebt iets wat een ander niet heeft, gebruik deze kennis om jezelf te profileren als expert. Dit doe je door jouw doelgroep op de hoogte te houden van het laatste nieuws rondom jouw onderneming, trends & ontwikkelingen in jouw branche en geef gratis tips & tricks. Wanneer je dit regelmatig deelt, zal jouw doelgroep je gaan zien als expert in jouw vakgebied. En zeg nou eerlijk? Jij koopt toch ook liever iets bij een expert?

Bloggen is een geweldig marketingmiddel, het zorgt ervoor dat je met jouw doelgroep in gesprek komt en het geeft potentiële klanten een plek om kennis te maken met jouw merk en jouw bedrijfscultuur. Maar bloggen kost tijd. Tijd die jij moet inpassen in jouw drukke ondernemersleven. Daarnaast heb je misschien niet direct de kennis voorhanden om een blog succesvol te starten. Door het uitbesteden van jouw blogactiviteiten zorg je ervoor dat de blogs professioneel worden geschreven, zodat deze optimaal scoren in Google en jij jouw doelgroep je beter online kan vinden. Wil hier vandaag nog mee aan de slag, dan vind je in deze blog mijn tips hoe je succesvol start met een blog.

Ik help je graag bij het schrijven van waardevolle content voor jouw doelgroep, zodat jij kan blijven doen waar je goed in bent en we samen stappen kunnen maken naar een betere online zichtbaarheid voor jouw onderneming. Wil je meer weten? Klik op onderstaande button voor meer informatie of neem direct contact met mij op via stella@createcommunicatie.nl

Klik hier voor hulp bij content creatie

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *