Hoe marketing mijn passie werd-Create Communicatie

Persoonlijke blog: Hoe marketing mijn passie werd

Nu ik met vaste regelmaat blog voor Create Communicatie, krijg ik steeds vaker de vraag of ik eens een persoonlijke blog wilde schrijven over wie ik ben, wat mijn missie is, wat mijn drijfveren zijn en waarom ik marketing zo leuk vind. In deze blog vertel ik je er alles over.

Ik ben Stella Peperkoorn (36) jaar, getrouwd met Remon (43) en mamma van Luke (1,5). Naast ondernemer ben ik ook nog 24 uur per week werkzaam als marketing en communicatieprofessional bij een banenplatform. Sporten doe ik twee keer in de week, de ene dag fitness ik en de andere dag dans ik (Hiphop/Urban).  Ik hou van zingen, kijk graag naar thrillers, eet het liefst rood vlees, ben van nature eigenwijs en maak mijn keuzes op basis van feiten. Remon is senior system administrator bij een verzekeringsmaatschappij en werkt 4 dagen in de week. Wij wonen met zijn drieën in Hoofddorp. Luke gaat één dag in de week naar de kinderopvang en één dag naar mijn moeder. De rest van de week is één van ons thuis, een mooie balans.

Interesse in marketing en terug in de schoolbanken

Na heel wat jaren in de retail te hebben gewerkt, besloot ik de overstap te maken naar het bedrijfsleven. Ik solliciteerde bij een ICT-bedrijf en werkte daar ruim 7 jaar als manager operations, een leuke en leerzame tijd. Steeds meer raakte ik geïnteresseerd in marketing en het brein van de mens en met name hoe het brein werkt in het beslissen van een aankoop. Ik las er diverse boeken over en dacht na over een opleiding.  Omdat ik inmiddels al vele jaren fulltime werkte, een eigen huishouden had en mijzelf niet meer tussen de “studenten” zag zitten, ging ik op zoek naar een passende deeltijdopleiding. De deeltijdopleiding strategische communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam (HVA) bleek goed te passen, in deze opleiding werd een hele module besteed aan marketing. In deze tijd (2011) was deze opleiding nog een economische opleiding, waar de titel Bachelor of Business Administration aan gekoppeld zat. Dit vond ik toen erg belangrijk, omdat het aanbod van deze opleiding zorgde voor een bredere kennis en dus een betere basis voor baanzekerheid.

Create Communicatie

Al vanaf jongs af aan weet ik niet beter dan dat ik gedreven word door het behalen van resultaat. En zo ook in mijn opleiding. Alhoewel er vier jaar stond voor deze deeltijdopleiding, heb ik de opleiding in twee jaar kunnen voltooien. Dit is mij gelukt door er veel voor te laten en er hard voor te werken. Ik volgde dubbele vakken en ging ook op zaterdagen lessen volgen. Het was een zware periode, maar ook een periode die ik nooit had willen missen.
Het vak marketing communicatie was mijn favoriete vak. Met name de vraag “Hoe beïnvloed je het brein op een manier waardoor er besloten wordt tot een aankoop, zonder het gevoel te geven dat men is beïnvloed” vond ik erg interessant. Toen ik samen met mijn projectgroep  voor de module marketing de opdracht kreeg om een fictieve onderneming te starten, wist ik het zeker. Ik wil gaan ondernemen. Ik wilde ondernemers helpen om het brein van de doelgroep te beïnvloeden om resultaten te behalen. Zelfs de naam van de onderneming had ik al bedacht; Create Communicatie was geboren.

Noodgedwongen zwanger solliciteren

Toch duurde het een aantal jaar voordat ik de daadwerkelijke stap heb genomen om te starten als zelfstandige in de marketing.  Ik had het plan niet helder en besloot eerst een baan te zoeken waarin ik ook daadwerkelijk ervaring als marketeer kon opdoen. En dit lukte. Ik ging fulltime aan de slag als marketeer. Helaas werd mijn contract tijdens mijn zwangerschap van Luke niet verlengd en kwam ik na 3 maanden zwangerschap thuis te zitten. Dat was heel raar en voelde als een klap in mijn gezicht. Al vanaf mijn 16e had ik gewerkt en vanaf mijn 21e werkte ik fulltime. Als je dan na al die jaren thuis komt te zitten is dat gewoon heel raar.  Ik ging niet bij de pakken neerzitten en heb mij suf gesolliciteerd, maar telkens was mijn zwangerschap, waar ik overigens nooit een geheim van heb gemaakt, een probleem. En dat begrijp ik ook deels, want welke ondernemer zit er nu te wachten op een zwangere sollicitant? Het was voor mij erg frustrerend.

Mama, solliciteren en ondernemer?

Langzaamaan ging ik nadenken over mijn onderneming Create Communicatie en maakte een eerste ondernemingsplan, die ik aan het einde van mijn zwangerschap in de ijskast zette om mijn volledige aandacht te geven aan het samen krijgen van een kind. En dat was een aardverschuiving. Ons leven stond echt helemaal op zijn kop en vooral het slaaptekort hakte er flink in. Het slaaptekort bleef, maar alles gaat nu zo soepel en ik kan mij nu echt niet meer voorstellen waar ik nu eigenlijk zo druk mee was toen Luke er nog niet was, gek eigenlijk. We genieten elke dag van ons heerlijke ventje. Tijdens mijn verlof ben ik op zoek gegaan naar een leuke baan in de marketing voor 24 uur in de week, en die vond ik. Direct na mijn verlof startte ik bij mijn huidige baan. Ik werk in een leuk klein team, waar ik veel vrijheid heb om mijn ideeën te mogen uitvoeren en goed te combineren valt als ondernemer.

Create Communicatie is een feit!

In januari van dit jaar was ik er klaar voor om mijn ondernemingsplan verder uit te werken. Afgelopen februari maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel. Na een half uurtje stond ik trots buiten met een bevestiging in mijn hand mijn zojuist geregistreerde onderneming: Create Communicatie.

Create Communicatie; Meer impact online!

Mijn missie is helder: Startende ondernemers helpen door het geven van tips hoe zij contentmarketing en social media het beste zelf in kunnen zetten en ondernemers in het midden- en klein bedrijf ondersteunen met online marketing activiteiten door het bedenken creëren en publiceren van content met als doel naamsbekendheid te creëren, websitetraffic te verhogen en leads te genereren.

Ben jij een startende ondernemer en wil je graag zelf aan de slag met marketing en social media? Kijk dan een op mijn blogpagina. Elke dinsdag staat er een nieuwe blog voor je klaar boordevol tips. Ik beschrijf niet alleen hoe je dit het beste kunt aanpakken, maar ga uiteraard ook in op de nieuwste trends in mijn vakgebied.

Ben jij ondernemer en op zoek naar een partner die een goede marketingstrategie bedenkt, content creëert en publiceert? Neem dan contact met mij op voor een kop koffie bij of een kennismakingsgesprek op Skype via onderstaande button.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

 

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *