Skip to content
adviestraject social media strategie

Waarom een contentkalender ideaal is!

Een contentkalender is een kalender waarin staat welke berichten en/of beeldmateriaal je wilt gaan publiceren op je social media kanalen en/of op je website. In deze kalender staat welke content je op welke dag en op welk tijdstip publiceert. Maar welke voordelen heeft het gebruik van een content kalender nu eigenlijk? Je leest het in deze blog.

In mijn vorige blog kon je al lezen dat online succes staat of valt met de content die je deelt. Is die waardevol voor je publiek? Vinden zij de informatie leuk en interessant genoeg om te lezen, delen of te reageren. Het maken van goede content kost veel tijd. En daar moet je echt even goed voor gaan zitten. En daar zit nou vaak het probleem, want wanneer je niet van tevoren nadenkt over het plannen van jouw content, wordt het vaak vergeten. Er zijn dan vaak andere prioriteiten die jouw aandacht vragen, waardoor er simpelweg geen tijd meer is om de content op tijd en met een vaste regelmaat in te plannen en dat is echt een gemiste kans.

De oplossing is de contentkalender!

Een handig hulpmiddel is een contentkalender. Hiermee bepaal je wanneer je welke content publiceert. Zo’n kalender brengt structuur en overzicht. In de kalender neem je op wat je deelt, op welke kanalen je de content gaat plaatsen, de datum en de tijd waarop je de content gaat publiceren. De tekst van je post, de URL de erbij hoort en de afbeelding die je erbij wilt plaatsen. Zo creëer je een helder overzicht.

Wat zijn de voordelen van een contentkalender?

  1. Consistentie
    Wanneer je werkt met een content kalender creëer je een consistente stijl. Het is voor jouw publiek belangrijk dat ze weten wat ze kunnen verwachten van jou. Wanneer je dit consistent doet, leert jouw doelgroep je kennen, waardoor ze het leuk vinden om jou te volgen.
  2. Denk in thema’s
    Met een contentkalender kun je heel gemakkelijk nadenken over de thema’s die je wilt communiceren en deze vervolgens plannen. Tijdens het plannen kom je misschien ook weer op andere ideeën die binnen het thema passen. Zo creëer je nog meer interessante content.
  3. Mis nooit belangrijke dagen
    In de contentkalender kun je uiteraard de belangrijke feestdagen opnemen. Maar nog belangrijker is om jouw belangrijkste dagen in te plannen. Heb jij een groot evenement, of een waanzinnige opdracht die je afgerond hebt? Of misschien heb je een productlancering of een nieuwe training opgezet? Al deze belangrijke dagen zet ja alvast in jouw contentkalender, zo vergeet je ze nooit meer te delen

Download nu gratis mijn contentkalender!

Wil jij gestructureerd aan de slag met jouw online activiteiten? Bespaar tijd en een hoop stress door maandelijks jouw contentkalender in te vullen. Omdat ik je graag wil helpen met het vinden van structuur en consistentie heb ik een contentkalender voor je gecreëerd en hij is nog helemaal gratis ook! Klik op onderstaande link en ontvang hem direct en helemaal gratis!

Download hier mijn gratis contentkalender!

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *