Skip to content
Elevator pitch

Zaai Haarlemmermeer: Mijn elevator pitch

Tijdens mijn vorige video heb je kunnen zien dat ik een 1-op- gesprek heb gehad met Zaai coach Heidy. Tijdens deze sessie hebben we zowel ondernemersdoelen als persoonlijke doelen besproken. Eén van mijn persoonlijke doelen is om een elevator pitch te durven geven voor een groep mensen. Omdat ik weet dat zolang ik het spreken in het openbaar voor een grote groep mensen vermijd, de drempel alleen maar groter wordt, heb ik met Heidy besproken dat het verstandig is om hier gelijk mee aan de slag te gaan. Op woensdag 17 oktober was het dan zover, mijn elevator pitch op het Startersplatform Haarlemmermeer.

Wat is een elevator pitch?

Een elevator pitch, of afgekort “een pitch” is een korte presentatie van één minuut. Het is de bedoeling dat je binnen deze tijd jouw toegevoegde waarde zo hebt overgebracht dat een potentiële klant weet welk probleem jij voor hem of haar oplost.

De voorbereiding

Omdat ik van nature nogal perfectionistisch ben, wilde ik mij voldoende voorbereid hebben, zodat ik in ieder geval die zekerheid zou hebben. Ik schreef mijn pitch volledig uit, en oefende deze tot in den treuren. Elke keer weer opnieuw en op verschillende momenten. In de auto, onder de douche, voor het ontbijt, overal.

Omdat ik voor het ZAAI traject vlog, heb ik een afweging gemaakt of ik mijn pitch wilde vloggen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik dat niet moest doen. Het was voor mij al spannend genoeg om daar überhaupt te gaan staan. Bij mijn mede Zaaiers (collega ondernemers die ook deelnemen aan het Zaai traject), heb ik van tevoren gevraagd of er foto’s van mij gemaakt konden worden en gelukkig zijn die gemaakt. Ook werd toen duidelijk dat ik er meerdere mede ZAAI’ers waren die een elevator pitch gingen geven op diezelfde avond en daardoor voelde ik mij gesterkt.

En toen was het zover

Op woensdag 17 oktober was het dan eindelijk zover. Ik mocht mijn elevator pitch geven voor een grote groep mensen. Wil je weten hoe dat verlopen is en hoe ik terugkijk op mijn elevator pitch? Bekijk dan snel mijn nieuwe video.

 

 

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *